bg

Techniek

Bij Lievaart Expeditie halen chauffeurs altijd het beste uit zichzelf en de vrachtwagens. Hoe wij dat zo zeker weten? Dat zit ‘m in de moderne techniek die wij gebruiken.

De vrachtwagens zijn bijvoorbeeld voorzien van moderne software, waarmee de prestaties van de chauffeurs en de wagens en de conditie van de lading tot in detail kunnen worden gevolgd. Door de bestuurders zelf, maar ook bij Lievaart op kantoor.
Ook rijden de chauffeurs met adaptive cruisecontrol, waarmee de route naar Italië zo veilig en zuinig mogelijk kan worden afgelegd.

Maar Lievaart Expeditie is nog op meer vlakken vernieuwend bezig.  Zo doen wij mee met een pilot van de TU Delft. Door speciale flappen te monteren op de vrachtwagens blijken wij vele liters brandstof per jaar te kunnen besparen. Dat scheelt niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu!

Een ander feit waar wij trots op zijn, is de recente plaatsing van zonnepanelen op onze gebouwen. Deze panelen leveren Lievaart voldoende electriciteit om zo goed als volledig over te gaan op groene stroom.