Groenten

 

Door het ethyleengas dat groenten uitscheiden, gaat het vervoer van groenten in combinatie met bloemen en planten niet goed samen, net als bij fruit. Dit gas zorgt er namelijk voor dat de bloemen en planten extra snel zullen verouderen.

Omdat wij opgaand veel bloemen en planten vervoeren, bestaan onze retourladingen voornamelijk uit het vervoer van groenten. Deze worden voornamelijk in het noorden van Italië geladen en door heel Nederland gelost. Denk aan rucola, aubergine, peen, venkel, tomaten, diverse soorten sla, artisjokken, radicchio en paprika.

Stipt, snel en betrouwbaar. Ook voor het transport van groente zijn dit belangrijke kenmerken om aan te voldoen. Op deze manier kan er in Nederland worden genoten van deze heerlijke Italiaanse groenten.

De groenten worden geladen bij de tuinder, kweker of veiling. De chauffeurs waar onze vervoerders mee werken, zijn ervaren met het vervoeren van groenten. Er wordt gekeken of de groenten bij het laden de juiste temperatuur zijn, om vervolgens op de juiste temperatuur te worden gekoeld. Vooral bij slasoorten is dit zeer belangrijk.

De vrachtwagens van onze vervoerders zijn, waar nodig, bezet met twee chauffeurs. Dit zorgt ervoor dat de groenten zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn. Uiteraard is dit ook weer bevorderlijk voor de kwaliteit.

Inmiddels is Lievaart Expeditie volgens IFS-standaarden gecertificeerd. IFS staat voor International Food Standard, een certificaat voor garantie van kwaliteit bij het doen vervoeren van levensmiddelen (waaronder groenten). Een extra garantie voor onze betrouwbaarheid dus.